„Având în vedere situaţia epidemiologică actuală, IŞMB a propus Instituţiei Prefectului Municipiului Bucureşti convocarea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă luni, 2 noiembrie. În temeiul Ordinului comun MEC – MS nr. 5.487/1.494/31.08.2020 şi în funcţie de recomandările DSPMB, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă va hotărî scenariul de funcţionare a unităţilor de învăţământ pentru următoarele 14 zile”, a transmis Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Rata de incidenţă comunicată de GCS

În urma discuţiilor cu reprezentanţii DSPMB, la data de 30 octombrie rata de incidenţă cumulată calculată la 14 zile a îmbolnăvirilor cu COVID-19 nu a scăzut sub valoarea de 3 la mia de locuitori, conform sursei menționate.

Grupul de Comunicare Strategică a informat vineri că în Bucureşti sunt cele mai multe cazuri (900) nou confirmate de coronavirus faţă de ultima raportare. Rata de incidenţă comunicată vineri de GCS pentru municipiul Bucureşti este de 3,78.

Bilanț COVID-19, 30 octombrie

Pandemia de coronavirus continuă să facă ravagii în România la mai bine de jumătate de an de la debut. Autoritățile au anunțat bilanțul COVID-19, 30 octombrie. Avem parte de un bilanț negru atât în rândul cazurilor noi, cât și în cel al deceselor.

Situația este la fel de alarmantă precum bilanțul din 29 octombrie. De asemenea, la Terapie Intensivă lucrurile devin din ce în ce mai dificil de gestionat.

Astfel, potrivit datelor publicate vineri de GCS, până astăzi, 30 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 235.586 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

167.897 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.546 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.059 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Sursa foto: INQUAM Photos/Alex Nicodim