Comsiarul european pentru Justiție și-a planificat o vizită în țara noastră pentru a discuta schimbările radicale din legile justiției. Vera Jourova vrea să-l tragă la răspundere pe Toader pe teritoriul României.

Vizavi de intențiile cu care va veni în România, comisarul european a făcut mai multe declarații într-un interviu acordat publicației Business Review.  Printre altele, a atras atenția asupra faptului ca va fi publicată peste câteva zile o opinie legată de cele mai recente schimbări la legile justiției din România. Încercând să nu fie foarte radicală în formulări, a menționat totuși că independența judecătorilor este esențială pentru dezvoltarea democratic a unei țări. Practic, a implicat că situația actuală din țara noastră contravine într-o oarecare măsură principiilor democrației europene.

„Voi merge în România peste zece zile și voi discuta cu ministrul Justiției și cu alți miniștri esențiali, deoarece răspund de aceste lucruri. De asemenea, raportul MCV va fi publicat în această lună. Am avut multe discuții cu Tudorel Toader. Discutăm frecvent. În câteva zile, vom publica o opinie despre ultimele schimbări aduse legilor civile și penale. Am văzut deja declarația Comisiei de la Veneția legată de această chestiune”, a adăugat Vera Jourova pe un ton semi-optimist.

SURSA: Playtech