Inițierea procedurilor oficiale vine după ce reprezentanții altor motoare de căutare s-au plâns că serviciile lor sunt defavorizate în rezultatele căutărilor pe Google, în timp ce serviciile acestuia sunt favorizate în lista rezultatelor. Începerea acestei investigații nu înseamnă că CE are și dovezi, se arată într-un comunicat de presă, ci doar că acest caz va fi investigat în detaliu.
Conform estimărilor făcute de StatCounter, Google are o cotă de 95% din piața europeană, la nivel mondial controlând 90% din toate căutările pe internet. În România, Google este chiar mai popular, având o cotă de piață de 90%.
De altfel, toate serviciile companiei au prins foarte bine la români. Astfel, în cazul motoarelor de căutare pfolosite de pe mobil Google are o cotă de piață de peste 99%. Browserul Chrome este încă pe locul trei, sub Firefox (43%) și Internet Explorer (34%), dar a crescut de la 5% în noiembrie 2009 la 7% în octombrie 2010. Sistemul de operare pentru mobile, Android, a avut și el o ascensiune spectaculoasă. De la o cotă de 1,5% în luna mai a acestui an, a ajuns, în octombrie, depășind sistemele folosite de Sony Ericsson (10,7%) și Samsung (4%).

Te-ar putea interesa și: