Comisia Europeană aşteaptă ca decizia Curţii Constituţionale de la Bucureşti privind validarea sau invalidarea referendumului de duminică să fie luată într-o manieră cât mai liniştită cu putinţă, a declarat miercuri Frederic Vincent, purtător de cuvânt al Comisiei, transmite Mediafax.
"În ceea ce priveşte referendumul, aşa cum ştiţi, aşteptăm confirmarea rezultatelor referendumului de către Curtea Constituţională. Biroul Electoral a dat astăzi rezultatele finale şi le-a transmis Curţii Constituţionale, iar noi, Comisia Europeană, aşteptăm avizul Curţii asupra rezultatului referendumului, iar acesta va fi, potrivit procedurii de derulare, rezultatul definitiv", a declarat oficialul CE, în conferinţa de presă zilnică pe teme de actualitate de la Bruxelles.
De asemenea, întrebat în legătură cu eventuale presiuni asupra Curţii Constituţionale, oficialul CE a arătat că se aşteaptă ca decizia CC să fie luată într-o manieră cât mai liniştită. "Aşteptăm ca CC să ia decizia privind rezultatul referendumului într-o manieră cât mai liniştită cu putinţă", a spus el.
Totodată, întrebat care este mesajul Comisiei Europene pentru forţele politice din România în urma referendumului de duminică, Vincent a subliniat necesitatea respectării procesului democratic şi a regulilor constituţionale.
"Mesajul pentru partidele politice este acelaşi de acum două săptămâni. Procesul democratic şi regulile constituţionale trebuie respectate", a mai spus oficialul CE.