Comey a afirmat că aflarea motivelor pentru care preşedintele Trump i-a cerut să renunţe la investigarea fostului consilier de securitate naţională Michael Flynn este misiunea consilierului special. 

''Nu am căderea de a spune dacă acea conversaţie cu preşedintele a fost un efort de a obstrucţiona'' justiţia, a afirmat fostul director al FBI, citat de DPA, AFP şi Reuters. 

El a calificat drept 'extrem de deranjante' cererile lui Donald Trump, adăugând că acesta nu i-a solicitat să oprească ancheta cu privire la Rusia. 

James Comey a acuzat administraţia Trump că i-a 'defăimat' atât pe el personal, cât şi FBI ca instituţie, despre care s-au spus 'pur şi simplu minciuni'. ''FBI este onest. FBI este puternic şi FBI este şi va fi independent'', a spus el. 

Donald Trump a provocat o adevărată furtună politică pe 9 mai, atunci când l-a demis de la conducerea FBI pe James Comey, care coordona o anchetă cu privire la acuzaţiile privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA. 

''Pe 9 mai, atunci când am aflat că am fost destituit, pentru acel motiv, am revenit imediat acasă ca persoană fizică. Dar explicaţiile ulterioare, explicaţiile schimbătoare mi-au creat confuzie şi m-au îngrijorat tot mai mult'', a continuat Comey.

Referindu-se la o postare pe Twitter în care Donald Trump sugera că are înregistrări ale discuţiilor sale cu James Comey, acesta din urmă a spus în faţa Comisiei Senatului SUA că şi-ar dori ca astfel de înregistrări să existe. 'Am văzut postale sale. Dumnezeule! Sper să existe benzi', a exclamat fostul director al FBI. 

Într-o declaraţie publicată cu o zi înaintea audierii din Comitetul pentru Informaţii al Senatului, Comey a spus că Donald Trump i-a cerut să renunţe la investigarea fostului consilier pentru securitate naţională Michael Flynn în cadrul anchetei mai ample. 

Moscova a respins toate acuzaţiile privitoare la o eventuală interferenţă în procesul electoral din Statele Unite.

AGERPRES