Comenzile noi din industrie pe total (piata interna si piata externa) au scazut in iunie fata de luna precedenta cu 3,1%  si au crescut fata de luna corespunzatoare din 2006 cu 10,1%, informeaza un comunicat al Institutului National de Statistica (INS). In primul semestru, comparativ cu perioada corespunzatoare a anului precedent, comenzile noi din industrie au crescut cu 23,4%.

Comenzile noi din industrie au scazut in luna iunie, comparativ cu luna precedenta, din cauza scaderilor inregistrate in industria  bunurilor  de  folosinta  indelungata (14,3%), industria bunurilor de capital (7,4%)  si  industria   bunurilor intermediare (5,7%). Industria bunurilor  de uz curent a inregistrat o crestere cu 7,0%.

 

In iunie 2007, comparativ cu iunie 2006, cresterea inregistrata de comenzile noi din industrie a fost sustinuta de cresterea inregistrata de industria bunurilor intermediare (15,7%), industria bunurilor de folosinta indelungata (12,8%) si industria bunurilor de uz curent (9,6%). Industria bunurilor de capital a inregistrat o scadere cu 0,1%.

 

In primul semestru, cresterea comenzilor noi din industrie a fost sustinuta de industria bunurilor de capital (30,1%), industria bunurilor de folosinta indelungata (23,7%), industria  bunurilor intermediare (18,5%) si industria bunurilor de uz curent (17,9%).

 

Sursa: Capital