Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat marți, la sosirea la ședința Biroului Permanent Național al partidului că este nevoie de convocarea urgentă a unui congres extraordinar al partidului și spus că trebuie ca social-democrații să păstreze guvernarea și majoritatea în Parlament.

”Ieri a fost oribil și a fost o zi foarte tristă pentru noi, cumplită pentru partid. M-am săturat să văd colegi care se delimitează de Olguța Vasilescu, de Radu Mazăre, de Costică Niță, de Nicușor Constantinescu. M-am săturat de oameni care se delimitează de colegi aflați la ananghie”, a declarat Ștefănescu.

El a spus că este necesar ca PSD să facă rapid un congres în care să lămurească lucrurile.

”Cine vrea să candideze, să candideze, iar delegații să voteze. Delegații să fie parlamentarii, primarii, președinții de Consilii Județene, oamenii care au muncit în această campanie”, a mai spus secretarul general al PSD.

”Nu aș vrea să înceapă o bătălie în interiorul PSD, eu fac un apel la calm. Vom vedea după CEX-ul de diseară, sper să găsim soluții pentru păstrarea guvernării și a majorității din Parlament. Relația cu Tăriceanu este aceeași, de camaraderie, de prietenie”, a mai spus Ștefănescu.

Liderii PSD se reunesc azi pentru a discuta următorii pași pe care îi va face partidul după condamnarea definitivă la închisoare cu executare a lui Liviu Dragnea în timp ce era încă în funcția de președinte al partidului și al Camerei Deputaților.