„Românii plătesc facturi umflate cu pompa, într-o criză de proporții, iar actualul Guvern dovedește că nu este capabil să o gestioneze. Constat, ca toți românii, că echipa de la Palatul Victoria (oricat de vremelnică ar fi, aceste zile) nu face decât să petecească și să vină cu jumătăți de soluții – doar să treacă iarna. S-ar putea trezi că nemulțumirea atinge cote maxime, însă, a scris vicepreședintele PSD Teleorman.

”Ministrul Virgil Popescu se plimbă pe la televiziuni în încercarea disperată de a-i liniști pe români cu promisiuni”

„Energeticul” ministru Virgil Popescu ce face?! Doar ce știe el mai bine, se plimbă pe la televiziuni în încercarea disperată de a-i liniști pe români cu promisiuni că Guvernul va avea grijă să le compenseze facturile la energie electrică și gaze naturale la iarnă astfel încât să nu facă frigul în propriile case. Este dublat de doamna Turcan și ambii i-o servesc lui Florin Cîțu, care vine cu promisiuni „wow”. Momentan se cearta intre ei, pasandu-si incompetența între partidele aflate la putere, inclusiv pe tema facturilor la energie! a adăugat acesta.

”Este cod roșu la energie”

Vizibil deranjat, Mădălin Borș a continuat mesajul; ”Așa nu se mai poate!! Mă adresez ministrului Energiei Virgil Popescu, încă in funcție și care ar trebui – în ultimul ceas – să scoată capul din hârtii, să asculte cu atenție ce spun specialiștii și, mai ales, să se uite la ce și cum procedează țările vecine. Este cod roșu la energie și domnul ministru o știe prea bine. Dincolo de peticeli, trebuie acționat la modul profesionist, sunt necesare mecanisme de reglare a prețului pieței. Germania de exemplu, nu a liberalizat piața până nu a pus la punct asfel de mecanism. Noi facem totul pe dos!

Așadar, domnule ministru, se așteaptă de la dvs să acționați profesionist! De pildă, dincolo de preocuparea pentru profiturile record pe care să le tot facă Hidroelectrica și celelate companii ale statului, vă recomand să inițiați o propunere de modificare a legii energiei electrice și gazelor naturale și să atribuți celor două companii ale statului – Hidroelectrica și Nuclearelectrica, cu energia cea mai ieftină, rolul de Market Maker, ca să poată interveni pentru reglarea prețurilor pe piață. Aceste companii să devină „formatori de piață”.

”Nu mai merge cu peticeli și promisiuni doar ca să depășim iarna”

Vicepreședintele PSD Teleorman a încheiat cu un mesaj adresat ministrului: ”Domnule ministru Virgil Popescu, scopul demersului meu este să vă atrag atenția asupra unor mecanisme care ar putea schimba în bine situația în piața energiei. Nu mai merge cu peticeli și promisiuni doar ca să depășim iarna!”, a scris Mădălin Borş.