Bernard Madoff, autorul celei mai mare fraude financiare, este acuzat că a cultivat un mediu de lucru în care se consuma cocaină, în care exista o “cultură deviantă a sexului” şi că a transferat bani către biroul său din Londra atunci când a crezut că autorităţile federale sunt aproape de a-l prinde, relatează CNN.

Procesul a fost intentat la Curtea Suopremă a statului New York în numele foştilor investitor ai schemei piramidale a lui Madoff, care solicită măsuri punitive şi compensaţii.

Printre cele 264 de pagini ale dosarului se află şi mărturii potrivit cărora la mijlocul anilor ’70 Madoff a început să-şi trimită angajaţii să cumpere droguri pentru uzul intern al companiei.

Plângerea arată că unii angajaţi şi investitori ai fondului de investiţii erau conştienţi de cumpărarea drogurilor în timp ce firma sa, Bernard Madoff Investment Services era numită de cei din interior “Polul Nord” ca urmare a folosirii unor cantităţi excesive de cocaină în firmă.

Pe de altă parte, procurorii care lucrează la caz susţin că instituţii financiare importante precum KPMG, Bank of New York şi JP Morgan Chase ştiau că Madoff transfera fonduri furate către biroul său din Londra pentru a le folosi în scopuri personale, pentru achiziţia de bunuri extravagante.

Plângerea arată că neregulile constatate în activitatea firmei lui Madoff nu s-au limitat doar la droguri şi produse extravagante. Petrecerile companiei includeau şi animatoare topless iar unii angajaţi aveau aventuri la serviciu, în biroul lui Madoff de exemplu.

Totodată, lui Madoff îi plăceau şi escortele şi maseuzele, pe care le plătea tot din banii furaţi de la investitori.

Bernard Madoff, fost preşedinte al Nasdaq şi unul dintre cei mai respectaţi consilieri de investiţii de pe Wall Street, a fost arestat în decembrie 2008 pentru orchestrarea celei mai ample fraude din istorie, un joc piramidal prin care a păgubit mii de investitori cu sume în valoare totală de 65 de miliarde de doalri. Madoff a fost condamnat la  la 150 de ani de închisoare şi îşi ispăşeşte pedeapsa la penitenciarul Butner din Carolina de Nord, după ce a pledat „vinovat” în luna martie.

SURSA: CNN