Sistemul Coca-Cola in Romania a finalizat o investitie de 17 milioane de euro intr-o noua linie aseptica de imbuteliere din cadrul fabricii Coca-Coca HBC din Timisoara, prin care bauturile racoritoare pasteurizate se imbuteliaza in mediu aseptic si fara conservanti.

Dintre marcile din portofoliul companiei, Nestea si produsele din gama Cappy vor fi imbuteliate prin acest proces tehnologic, in ambalaje PET de 0,5 si 1,5 litri, capacitatea maxima de imbuteliere fiind de 36.000 de sticle pe ora.

„Aceasta investitie pune in valoare oportunitatile create de apropiata aderare a Romaniei la Uniunea Europeana: accesul produselor fabricate in Romania la piata unica europeana creaza premisele ca fabrica de la Timisoara sa devina un centru al exporturilor Coca-Cola HBC in tarile vecine”, a declarat Calin Dragan, general manager Coca-Cola HBC.

Sistemul Coca-Cola in Romania a inregistrat in total o crestere de volum pe AFB (bauturi nealcoolice, total portofoliu produse) in 2005 raportat la 2004 de 17%. De asemenea, cota de piata a companie pentru 2005 pentru bauturi nealcoolice este de peste o treime.

Sistemul Coca-Cola este format din Coca-Cola Romania (CCR), reprezentantul The Coca-Cola Company (TCC) detinatorul marcilor si producătorul concentratelor si partenerul sau imbuteliator, Compania Coca-Cola Hellenic Bottling Company care produce, distribuie si vinde produsele sub licenta.

Sursa: Coca-Cola, 14 iunie 2006