Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat miercuri numirea lui Valentin Ionescu în funcţia de director general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), post pe care acesta îl va prelua luni de la Anca Dumitru, a anunţat operatorul de piaţă.

Anca Dumitru va fi de luni director general adjunct al operatorului de piaţă. CNVM şi-a dat, tot miercuri, avizul pentru înfiinţarea postului pe care Dumitru îl va ocupa.

Ea a demisionat la 26 august din funcţia de director general, în favoarea lui Valentin Ionescu. Dumitru a avut o perioadă de preaviz de o lună.

Ionescu are 38 ani şi experienţă atât pe piaţa de capital din România cât şi pe bursele din Praga şi Viena. El a lucrat la mai multe băncilor de investiţii şi companii de brokeraj, precum Euroinvest Bank AG Viena şi Wood & Company Financial Services.

Ionescu este al treilea director general al BVB de la reînfiinţarea operatorului de piaţă, în 1995.

Anca Dumitru a preluat funcţia de director general al BVB la finele anului 2008, după ce Farmache a demisionat din poziţia respectivă, acesta rămânând însă preşedinte al Consiliului de Administraţie.

Dumitru şi-a început activitatea în cadrul Bursei de Valori Bucureşti în 1995, ca expert în cadrul Departamentului Supraveghere, iar între 1997 şi 2005 a ocupat funcţia de director general al bursei electronice Rasdaq. După fuziunea pieţei Rasdaq cu Bursa de Valori Bucureşti, în 2005, Dumitru a ocupat funcţia de director ATS, coordonând în continuare activitatea pieţei Rasdaq.

SURSA: Mediafax