„Motivul pentru care am decis să deschidem o clinică dedicată adolescenţilor este faptul că în ţara noastră pacienţii din grupa de vârstă 10 – 17 ani se regăsesc în număr foarte mic în cabinetele stomatologice, deşi afecţiunile dentare în perioada adolescenţei sunt complexe şi necesită o abordare specifică (…)Având în vedere succesul Dent Estet 4 Kids şi deschiderea pacienţilor către servicii stomatologice specializate, noua clinică reprezintă o dezvoltare firească a grupului. Vrem să atragem adolescenţii cu servicii adaptate şi personalizate”, explică dr. Oana Taban, CEO companiei.

Potrivit unei analize Dent Estet, 90% dintre adolescenţii români nu merg nici măcar o dată pe an la stomatolog.

Dent Estet 4 Teens acoperă toată gama de servicii stomatologice, de la terapie, la estetică dentară şi servicii de ortodonţie. Ortodonţia reprezintă, de altfel, focusul clinicii, în contextul în care peste 50% dintre adolescenţii români au nevoie de aparat dentar. „Principalul tratament de care adolescenţii au nevoie este cel ortodontic, având în vedere multitudinea de probleme de malpoziţionare şi înghesuire a dinţilor specifice acestei vârste, dar şi implicaţiile de ordin medical, dar şi psihologic şi emoţional pe care netratarea acestora le generează. Academia Americană de Stomatologie Pediatrică recomandă efectuarea primei evaluări ortodontice la vârsta de şapte ani, astfel că perioada adolescenței reprezintă momentul ideal pentru corectarea acestor probleme cu rezultate eficiente, cost şi perioadă de tratament reduse”, precizează Catrinel Hagivreta, manager executiv al Dent Estet.

Reţeaua de clinici Dent Estet dispune, începând din 2009, de un departament specializat de ortodonţie, Excellence Orto Center.
 
Grupul de clinici Dent Estet este lider de piaţă în domeniul serviciilor medicale stomatologice, având o tradiţie de 14 ani. Grupul înglobează cinci clinici dentare, dintre care una destinată exclusiv copiilor şi una adresată adolescenţilor, toate oferind servicii dentare complete.

Dent Estet aşteaptă în 2012 o cifră de afaceri în creştere cu 20% comparativ cu anul trecut, în condiţiile deschiderii acestei noi clinici. În 2011, compania deţinută de Oana Taban şi Nicu Hagivreta a înregistrat afaceri de  2,3 mil. euro.