Dezvăluiri incredibile făcute de Claudiu Manda la emisiunea Realitatea Românească, de la Realitatea TV.

Președintele Comisiei Parlamentare de Control al SRI a mai povestit cum i-a vânat ANI pe Klaus Iohannis şi pe Eduard Hellvig, astfel încât să le compromită carierele politice.

”Notele care au plecat de la SRI către ANI nu au trecut  pe la direcţia juridică.  (…) Între 2012 şi 2015 au fost trimise 71 de note secrete care vizau 600 de persoane, miniştri, europarlamentari, senatori, deputaţi, primari, şefi de consilii judeţene, directori, senatori, secretari de primărie.”, a spus Manda.

Parlamentarul PSD a mai făcut referire la articolul 11 privind organizarea Serviciului Român de Informaţii, declarându-se intrigat de faptul că nu sunt definite precis instituţiile beneficiare ale informaţiilor culese, „sau care se presupun a fi culese” de SRI. Mai mult, a existat şi un tratament special în direcţia „PSD-iştilor” : „Pentru PSD-işti nu exista acelaşi tratament SRI – ANI. Aici se mergea pe bază de bileţele.”, a sugerat Manda, adăugând mult îndrăgita replică: ”aşa cum spunea un clasic în viaţă, dl Maior folosea ca o măciucă” instituţiile DNA şi ANI. El a mai abordat şi tema ofiţerilor acoperiţi din presă, explicând cum comisia pe care o conduce „nu poate să cerceteze mai mult aici, deoarece legea îi permite unui serviciu secret, sau cel puţin celui din România, să aibă surse, ofiţeri acoperiţi în presă, pentru că acest lucru îi spune legea. (…) Există bănuieli cum că erau folosite instituţii mass-media pentru a putea difuza diferite mesaje pro-DNA, pro-ANI, pro-SRI, mesaje pe surse care să poată să-l descrie într-un anumit mod pe cel care era vizat de a fi acuzat, iar de aici lucrurile deveneau foarte simple. ”, a mai declarat parlamentarul.

Conform președintelui Comisiei de control a SRI, fostul șef al Serviciului Român de Informații, George Maior, ar fi dorit o colaborare cu televiziunea Realitatea TV şi ar fi cerut o întâlnire cu fostul patron Elan Schwartzenberg. Se pare că întâlnirea a fost intermediată de Sorin Blejnar, însă patronul Realitatea TV de la acea vreme nu l-a plăcut pe Maior.

Claudiu Manda a mai spus că Elan Schwartzenberg i-a confirmat autenticitatea informației prin-un mesaj pe telefon și a povestit în detaliu ce reacție a avut fostul patron al Realitatea TV.