Proiectul supranumit „inima Europei”

 

Noul sediu al Consiliului European a păstrat fațada istorică a Palatului Rezidențial și a completat-o cu o anexă modernă din sticlă și lemn. Pentru renovare s-a intervenit asupra unei părți a clădirii care datează din 1920 și este monument istoric protejat. Extinderea a adus trei săli de conferințe cu spații pentru traducători, cinci camere adiționale pentru întâlniri, birouri și spații de lucru pentru Președintele Consiliului, membri și delegațiile statelor membre ale Uniunii Europene.

 

Multipor a fost ales pentru termoizolarea clădirii Art Deco a Consiliului European

 

Elementele Art Deco de pe fațada clădirii trebuiau să rămână intacte, astfel că o termoizolare clasică, realizată la exterior, nu ar fi fost posibilă. Multipor este recomandat pentru izolarea termică a clădirilor istorice, atât datorită faptului că este conceput pentru a termoizola la interior, cât și pentru a extrage sarea din pereți și a facilita transferul de vapori, eliminând condensul și prevenind mucegaiul și ciupercile. Datorită structurii materialului, plăcile oferă multe avantaje: asigură un nivel de umiditate optim pentru lucru și sănătatea clădirii, inerție termică ridicată (conductivitate termică λ= 0,045W/mK), absența deformării în timp, structură asemănătoare cu zidăria. Un alt atribut important a fost rezistența superioară la foc. Multipor este un material care se încadrează în clasa A1 de rezistență la foc, incombustibil, noninflamabil și nu emană gaze toxice în eventualitatea unui incendiu.

 

Despre Multipor

 

Multipor poate fi utilizat atât pentru termoreabilitarea individuală a apartamentelor la sinterior cât și pentru termoizolarea caselor unifamiliale, caz în care se aplică la exterior.  De asemenea, plăcile minerale sunt recomandate și pentru protejarea planșeelor din clădirile de birouri.

Termoizolarea la interior cu plăcile minerale Multipor aduce o serie de avantaje, indiferent de programul de arhitectură în care sunt utilizate, de la case unifamiliale și apartamente de bloc, până la clădiri de birouri și spații publice:


  • Material ecologic, 100% mineral
  • Termoizolant
  • Clasa A1 de rezistență la foc
  • Structură rigidă, asemănătoare cu zidăria, rezistă la șocuri mecanice
  • Permeabil la vapori
  • Se poate instala și la interior și la exterior, în funcție de specificul proiectului
  • Elimină condensul,  previne mucegaiul și ciupercile, asigură un nivel optim de umiditate
  • Se montează ușor, putând fi tăiat în orice formă și dimensiune necesară
  • Se poate utiliza la interior pentru situațiile în care nu se poate interveni pe fațadă
  • Are o greutate redusă și nu încarcă structura de rezistență

 

 

Compania germană Xella a lansat în acest an un program de estimare a costurilor de termoizolare cu Multipor, comparativ cu economiile la facturi și perioada de amortizare de a investiției. Programul de calcul se numește Multiestimator și poate fi accesat pe site-ul dedicat www.termoizolareinterioara.ro.