Fondul britanic Wilbrook Management, impreuna cu Eurisko si CB Richard Ellis, a lansat pe piata imobiliara Cathedral Plaza, o cladire de birouri clasa A cu o suprafata de 23.000 de metri patrati, in urma unei investitii de 38 de milioane de dolari, informeaza un comunicat al companiei. Brokerii imobiliari Eurisko si CB Richard Ellis se vor  ocupa de inchirierea si promovarea ei, cladirea Cathedral Plaza urmand a fi finalizata pana la sfarsitul anului.

“Clientii vor gasi in Cathedral Plaza un spatiu elegant si confortabil pentru a derula si dezvolta afaceri de succes. Dintre toate tarile in care Willbrook Management International dezvolta proiecte de office buildings – Romania, Cehia, Polonia, Letonia, Bulgaria si Turcia – Romania isi pastreaza potentialul de dezvoltare”, a declarat Daiana Voicu, managing director Willbrook Management International.

Cathedral Plaza este structurata pe 18 etaje si detine nivele subterane amenajate pentru 250 de locuri de parcare. Printre facilitatile cladirii se regasesc sali de conferinte, un restaurant, si lifturi de mare viteza. Totodata, cladirea contine sisteme de back-up ce permit continuarea desfasurarii activitatilor si in cazul lipsei de energie electrica, de gaz sau apa.

“Pretul de inchiriere pe metru patrat nu a fost inca stabilit – la ora actuala realizam un studiu de piata ale carui rezultate vor indica ulterior un pret de inchiriere care sa reflecte corect standardele unui office building de clasa A”, a declarat Andreea Miinescu, senior broker al Departamentului Comercial Eurisko.

Fondul britanic Willbrook Management International are in administrare un portofoliu international de 5,3 miliarde de euro, si dezvolta in Romania investitii de peste 1,2 miliarde de euro. Willbrook Management International are sediul central in Marea Britanie, filiale in 12 tari, si este prezent pe piata rezidentiala si de birouri din Romania, Cehia, Polonia, Letonia, Bulgaria si Turcia.

Sursa: Capital 26 Martie 2007