Cîțu a spus clar! Ne aflăm în topul european. Ne asigurăm că vom rămâne așa

Premierul Florin Cîțu a subliniat că „suntem printre primele trei locuri” în topul campaniilor de vaccinare anti-COVID din Europa.

„Suntem în top în Europa, suntem printre primele trei locuri și ne asigurăm că vom rămâne așa. În același timp, trebuie să vă aduc aminte că, dacă vrem să avem o campanie de vaccinare de succes și să scăpăm de pandemie, trebuie să respectăm în continuare toate regulile impuse. Am văzut foarte mulți oameni care s-au relaxat și nu mai poartă mască în spațiul public. Este foarte important să purtăm mască în spațiul public și fac un apel și la MAI, o să vorbesc cu dl Lucian Bode, să se asigure că vom avea mai mulți lucrători ai MAI care să-și facă treaba. (…) Nu ne putem relaxa în acest moment”, a transmis premierul.

De asemenea, coordonatorul campaniei de vaccinare se arată încântat de faptul că în țara noastră au fost vaccinați până în acest moment un milion de oameni. Astfel, Valeriu Gheorghiță a lansat un mesaj în care își exprimă recunoștința față de toți cei implicați în campania de vaccinare.

„Aș vrea să le mulțumsc tuturor celor implicați în campania de vaccinare, dar și celor care au mers să se vaccineze. Dacă la început ne interesa cine o să fie prima persoană vaccinată, astăzi am cunoscut povestea persoanei vaccinate cu numărul 1 milion. Reprezintă o bornă importantă pe care am atins-o. În perioada următoare voi face și acțiuni de voluntariat în centre de vaccinare, tocmai pentru a fi mai aproape de oameni”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Tulpina britanică de COVID face prăpăd în România

Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP a declarat că, până marţi, în țara noastră s-au înregistrat 200 de cazuri de infectare cu tulpina  de coronavirus din Marea Britanie.

„Până astăzi aveam înregistrate în ţara noastră 200 de astfel de tulpini”, a precizat Adriana Pistol, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Acesta a vorbit și despre campania de vaccinare anti-COVID. Aceste date au fost furnizate marţi, de coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă.

„În ceea ce priveşte programarea persoanelor la acest moment în platforma de programare, au fost programate în total pentru vaccinul Pfizer şi respectiv Moderna, în respectivele centre de vaccinare sunt programate în total şi ocupate peste un milion de locuri, din care pentru doza I, 423.417 persoane, pentru doza a doua – 611.745 de persoane. Pentru vaccinul produs de AstraZeneca, în total sunt ocupate 317.020 de locuri, doza I fiind reprezentată de 85.020 de persoane şi pentru rapel avem încă 232.000 de persoane”, a subliniat Gheorghiţă.