Citibank a lansat pe piata din Romania o solutie de incasare a facturilor intre companii prin debit direct interbancar, iar aceasta a fost implementata de compania Lafarge Romania si utilizata pentru incasarea facturilor de la partenerii sai, informeaza un comunicat Citibank. Serviciul este disponibil clientilor companii ai Citibank Romania care doresc sa incaseze in mod automat creante din conturile debitorilor deschise la alte banci din Romania. 

Solutia de decontare prin debit direct ofera totodata o evidenta a incasarilor si a refuzurilor, pe baza careia se poate programa exact fluxul de numerar, asigura reconciliere automata, economie de timp si flexibilitate a platilor. 

In ianuarie 2006, Citi a fost prima banca de pe piata locala care a efectuat o tranzactie de debit direct catre o alta banca participanta la sistemul electronic de plati.  

Citi este prezent in Romania prin Citibank Romania S.A. incepand din anul 1996 si furnizeaza produse si servicii financiare de inalta calitate companiilor nationale si internationale, companiilor mici si mijlocii, sectorului public, organizatiilor non-profit si persoanelor fizice.

Lafarge este unul dintre liderii mondiali ai pietei materialelor de constructii.

 

Sursa: Capital 04 Iunie 2007