Din motive evidente, conturile curente şi conturile de economii ar trebui să aibă în ele suficienți bani pentru a acoperi aceste costuri – dar totodată nu dorim ca toate activele noastre să fie în numerar.

Conturile curente şi conturile de economii au o dobândă mică, astfel încât există locuri mai bune pentru a ne plasa banii, în cazul în care nu avem nevoie imediată de ei.

În contul curent: cel puţin o lună de salariu net

O regulă bună este să ţinem cel puțin o lună de salariu net în cont, în orice moment. Trebuie să căutăm un cont curent fară taxă lunară și fără sold minim. Chiar mai bine, ar trebui să găsim un cont care ramburseaza taxele de ATM-uri de la alte bănci.

Unele conturi plătesc dobânzi, ceea ce este un lucru bun dacă avem intenţia de a crea un echilibru în contul nostru curent. Cu toate acestea, dacă nu câștigăm mult de pe urma dobânzii, se recomandă ca atâta timp cât intră suficienţi bani pentru a acoperi facturile timp de o lună, să mutăm restul într-un cont de economii cu un randament mai mare, astfel încât să putem câștiga în jur de 1% pe banii noştri.

În contul tău de economii: salariul net pe 3-6 luni pentru fondul de urgenţă

Un cont de economii oferă lichidităţi, astfel încât să puteți accesa cu ușurință banii când aveţi nevoie de ei, dar, în general veţi câştiga mai mult decât dacă numerarul ar sta în contul curent.

Economiile de urgență sunt de asemenea esențiale. Trebuie să fii pregătit pentru situaţii deosebite ce privesc cheltuieli cu maşina sau reparații casnice, cheltuieli medicale sau pierderea locului de muncă. Foartă multă lume nu are economii pentru a acoperi urgențe. Iar acest fapt e înfricoșător.

Recomandarea este crearea unui fond de urgenţă care să conţină salariul pe 3-6 luni. Ar trebui să existe în cont economii de cel puţin o lună de salariu înainte de a plăti dobânda. Dupa ce dobânda este plătită, constituiţi fondul de urgenţă până când acesta ajunge la 3-6 luni de salariu net.

Ţine contul curent şi contul de economii la bănci separate

Un beneficiu pentru păstrarea contului curent şi a contului de economii la bănci separate, este că se adaugă unele fricţiuni între aceste conturi. Dacă nu vedeți contul de economii de fiecare dată când verificaţi situaţia bancară personală, atunci este mai puțin probabil să-l cheltuiţi banii din acest cont.

Este recomandată, de asemenea crearea a diferite conturi de economii pentru fiecare obiectiv. Aproape toți clienții au economii de urgență și un cont de economii de călătorie – în acest fel, nu sunt nevoiţi să umble la fondul de urgenţă pentru a merge într-o vacanță. Fiecare economiseşte dacă poate pentru ambele aceste obiective în fiecare lună și nu simt vreo apăsare în momentul în care se retrag bani din economiile de călătorie pentru a pleca în vacanţă.

Acest articol se adresează publicului american. Cu toate acestea, respectivele sfaturi au o aplicabilitate generală, fiind apreciate de cienţii băncilor din toată lumea.

Citeşte articlul original pe Business Insider.