Noua tehnologie este concepută astfel încât să poată asigura viteze wireless de aproximativ trei ori mai mari decât standardul wireless actual 802.11n. Noul router Linksys Smart Wi-Fi EA6500 îmbină în mod excepţional tehnologia 802.11ac de cea mai înaltă performanţă cu platforma software inteligentă Connect Cloud de la Cisco.

Anunţul vine într-un moment în care producatorii de laptop-uri si smartphone-uri urmează să introducă standardul 802.11ac spre sfârşitul anului 2012.

Noul router Linksys Smart Wi-Fi cu tehnologie AC este compatibil cu versiuni anterioare ale retelelor wireless şi dispozitivelor care folosesc 802.11a/b/g/n. Astfel, consumatorii au garanţia ca pot trece la noile produse Linksys 802.11ac beneficiind totodată de interoperabilitate integrală cu dispozitivele Wi-Fi pe care le deţin deja.

Routerul Linksys Smart Wi-Fi EA6500 conţine şase antene 3D interne construite astfel încât să asigure aceeaşi performanţă, fie că sunt plasate pe un desktop, fie că sunt montate pe un perete.

Noua tehnologie 802.11ac este optimizată pentru a răspunde creşterii explozive a consumului video şi proliferarii dispozitivelor wireless din locuinţe. Conform previziunilor  Cisco, în 2016 vor exista 19 miliarde de dispozitive conectate la nivel global şi 1,2 milioane de minute video vor fi urmarite on-line în fiecare secundă.

Noua tehnologie wireless a fost proiectată cu scopul de a mări viteza, raza de acţiune şi fiabilitatea, dar şi pentru a contribui la optimizarea consumului de energie al dispozitivelor mobile.

Conectorul media universal

Noul conector media universal Linksys permite consumatorilor să conecteze dispozitive cu fir, cum ar fi televizoare Smart şi console de joc, la reţeaua Wi-Fi proprie şi să transmită wireless conţinut video HD sau chiar 3D HD – şi a fost optimizat pentru a interacţiona cu routerul Linksys Smart Wi-Fi EA6500. Conectorul funcţionează în banda de 5Ghz caracterizată de mai puţine interferenţe, deci un semnal mai clar. De asemenea, cu ajutorul celor patru porturi Gigabit, utilizatorii pot conecta la internet diverse dispozitive de divertisment din sufragerie la viteze incredibil de mari.

Routerul Linksys Smart Wi-Fi EA6500 ar urma să fie disponibil în luna septembrie la toţi marii retailerii şi în magazinul online Linksys Store. Conectorul media universal Linksys este aşteptat în octombrie prin aceleaşi canale de distribuţie.