Totodată, Dacian Cioloş a spus că va folosi următoarele şase luni pentru a lua toate măsurile posibile pentru sistemul de sănătate.

"Am intenţia chiar de săptămâna viitoare să-mi formez un grup de oameni care cunosc bine sistemul, unii din sistem, alţii din afara sistemului pentru a avea o înţelegere cât mai precisă a ceea ce se poate face în şase luni şi voi face lucrul ăsta", a spus Dacian Cioloş, vineri, răspunzând unei întrebări înainte de a participa la a IV-a ediţie a forumului de dezbateri Eurosfat.

Premierul a mai spus că îl interesează să se găsească soluţii la problema care s-a iscat, precizând totodată că, dacă va fi cazul, va fi schimbată şi legislaţia.

"Pe mine mă interesează să găsim soluţii la problema care s-a iscat, să clarificăm de fapt lucrurile acolo, legat de aceşti dezinfectanţi. Trebuie să facem acest lucru respectând legislaţia şi v-am spus – nu mă mulţumeşte legislaţia, pentru că de multe ori nu ne lasă să facem lucrurile până la capăt. O să modificăm legislaţia, dacă va fi cazul. V-am dat exemplu cu acest institut de cercetare care ar putea să facă testări în România şi care nu e acreditat. O să facem acea acreditare rapid, dar până atunci facem oricum testele. Avem probleme şi legat de responsabilitatea şi responsabilizarea managerilor de spitale, legat de deciziile pe care le iau. Am cerut ministerului măsuri pe termen scurt, am trimis şi Corpul meu de control pentru a clarifica mai rapid lucrurile şi pentru a putea lua decizii cât mai repede", a precizat prim-ministrul. AGERPRES