Marcel Ciolacu vrea ca guvernarea PSD să pună accent pe patriotism economic, adică prin investiţii şi producţie aici, în România. Liderul PSD vorbeşte despre 19 proiecte de investiţii în valoare de 6,4 miliarde de lei care au fost aprobate săptămâna aceasta.

”Viziunea PSD privind guvernarea se referă la dezvoltare prin patriotism economic, adică prin investiţii şi producţie aici, în România!

19 proiecte de investiţii în valoare de 6,4 miliarde de lei, din care 2,2 miliarde ajutor de stat, au fost aprobate săptămâna aceasta prin schema de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie derulată de Ministerul Finanţelor (HG 807)”, a scris, duminică, pe Facebook, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Ciolacu anunță crearea de 4 mii de locuri de muncă

Potrivit acestuia, este vorba despre ”un efect triplu de multiplicare în economie şi peste 4 mii de noi locuri de muncă care vor fi create”.

”Vom contribui astfel la dezvoltarea unor industrii competitive în România: industria auto, industria materialelor de construcţii, industria alimentară, industria IT, industria farmaceutică, activităţi de asistenţă spitalicească şi fabricarea produselor din cauciuc”, a mai afirmat liderul PSD.

Ciolacu susţine că aceasta este singura cale structurală de a atinge cele 3 mari obiective ale guvernării:

1. Creştere economică prin producţie şi investiţii în România;

2. Stoparea creşterii preţurilor şi refacerea puterii de cumpărare;

3. Crearea de locuri de muncă mai multe şi mai bine plătite.

”Am promis că vom trece de la economia bazată pe consum de bunuri din import la economia bazată pe producţie aici, în România. În 2023 şi 2024 vom întoarce în economie şi pentru populaţie 8-10% din PIB, de 5 ori mai mult decât în timpul guvernărilor anterioare”, a mai afirmat preşedintele social-democraţilor.

Marcel Colacu ar urma să fie viitorul premier, odată ce va avea loc rotativa guvernamentală.

Vrem să ne conservăm tradițiile

Vineri, Marcel Ciolacu a ținut să transmită un mesaj după întrevederea pe care a avut-o la Cotroceni, cu Regele Charles al III-lea.

Șeful Camerei Deputaților a notat pe pagina sa de Facebook că, în cadrul discuţiei private, l-a asigurat pe monarhul britanic de dorinţa noastră de a ne conserva tradiţiile şi de a ne proteja diversitatea naturală şi culturală de care atât domnia sa, cât şi noi suntem atât de mândri.

”O prietenie inestimabilă care ne onorează şi ne inspiră! O prietenie pe care mereu o reafirmă, prin vizitele sale în România, Majestatea Sa Regele Charles al III-lea!

În cadrul discuţiei private, l-am asigurat pe monarhul britanic de dorinţa noastră de a ne conserva tradiţiile şi de a ne proteja diversitatea naturală şi culturală de care atât domnia sa, cât şi noi suntem atât de mândri”, a transmis preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu.