Klaus Iohannis s-a născut la Sibiu, într-o familie de sași transilvăneni. Părinții săi sunt oameni cu meserii simple, după cum avea să ne dezvăluite chiar actualul președinte într-una din cărțile sale.

Pe mama sa o cheamă Susanne iar pe tată Gustav Heinz Johannis. Aceștia au imigrat ca pensionari în anii de după Revoluţia din 1989 și s-au stabilit în Germania, la Würzburg.

În cartea sa „Pas cu pas”, Klaus Iohannis a oferit detalii inedite despre familia sa.

”Aveau meserii simple: mama, soră medicală, tata, tehnician la o firmă din Sibiu. Sora mea a plecat imediat după Revoluţie. Părinţii mei au plecat prin 92-93; pe atunci deja nu mai locuiam împreună, eu eram căsătorit din 1988, iar ei erau deja pensionari. Dacă ar fi decis să plece mai devreme, probabil că aş fi resimţit mult mai puternic despărţirea de ei, dar în acel moment am acceptat firesc decizia lor şi mi‑am continuat propriile planuri”.

Una dintre puținele fotografii în care apar părinții lui Klaus Iohannis a fost oferită publicului larg chiar de către soția președintelui, Carmen Iohannis. Aceasta a postat imaginea pe o rețea de socializare.