La finalul lui 2024 România îşi va alege un nou preşedinte. Klaus Iohannis îşi va încheia cel de-al doilea mandat, iar PSD şi PNL vin cu propuneri importante.

Ciolacu a spus exact cum se va stabili candidatul

Dacă şeful PNL, Ludovic Orban a spus că ar putea fi o soluţie pentru o viitoare candidatură, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu vine cu o altă idee. Acesta a declarat joi, la Botoșani, într-o conferință de presă, întrebat despre intenția liderului PNL Ludovic Orban de a candida la prezidențiale, că nici lui nici lui Firea nu le este frică de Orban.

„Eu ii urez succes domnului Orban. Intai sa fie reales in fruntea PNL, pe urma mai vedem”, a spus Ciolacu. „Sincer acum, chiar de Orban cred ca nici mie nici doamnei Gabriela Firea nu ne e frica sa fim contracandidatii dansului”, a adăugat acesta.

Cum îşi va stabili PSD candidatul?

Ciolacu a mai spus că PSD va separa functia de lider de partid de cea de candidat la prezidenţiale şi că persoana care va fi susţinută de PSD pentru prezidenţiale va fi aleasă prin alegeri preliminare, pe sistem american.

„Toți primarii, viceprimarii, aleșii locali vor participa la aceste alegeri preliminare pe cine consideră ei că este cel mai bine. Cu alte cuvinte, să nu mai fie o decizie a unui număr restrâns de membri de partid. Cu alte cuvinte, la noi va fi altfel decât la dl. Orban”, a spus Ciolacu.

PSD vrea din nou la guvernare

Mai mult, Marcel Ciolacu a declarat joi, la Botoșani, întrebat dacă ar fi în interesul partidului să revină acum la guvernare, că social-democrații sunt pregătiți la orice oră din zi și din noapte să își asume guvernarea.

„Nu vreau sa-l dezmint pe Klaus Iohannis care spunea ca Parlamentul nu mai reflecta realitatea. Il anunt oficial ca la 3 luni de la formarea Parlamentului, acesta nu mai reflecta realitatea.

Daca mergem maine la vot vom avea alta structura a Parlamentului. Lucrurile s-au intors foarte repede. PSD e pregatit in orice moment sa guverneze si este pregatit sa-si asume guvernarea, are specialisti pregatiti la orice ora din zi si din noapte”, a declarat Marcel Ciolacu.

Sursa foto INQUAM / George Calin