Sub titlul „Cine a ‘gândit’ Ministerul Adevărului: Bani de la MAE, ‘fost ofiţer în structurile de securitate’, secretar de stat al lui Cioloș și Fundația lui Soros din Kosovo”, jurnaliștii de la flux 24 au dezvăluit legătura dintre Minister și Oana Popescu Zamfir.

„Grupul de lucru care lucrează la Departamentul pentru Situații de Urgență pentru cenzurarea presei și etichetarea celor care îl critică pe președintele Klaus Iohannis, premierul Ciucă, în general Puterea, drept propagandisti ai Rusiei este coordonat de un ONG intitulat Global Focus Center condus de Oana Popescu Zamfir”, a arătat sursa citată.

Potrivit acesteia, în 2016, când Dacian Cioloș era premierul României, a numit-o pe Oana Popescu Zamfir în funcția de secretar de stat la Ministerul Muncii. Numirea ei s-a făcut la propunerea lui Dragoș Pîslaru, fostul ministru al Muncii. În 2019 a fost pe listele USR-PLUS pentru alegerile europarlamentare, dar a renunțat la candidatură.

„Nr.2 în Global Focus Center este Rufin Zamfir, prezentat într-o dezbatere la Adevărul drept „fost ofiţer în structurile de securitate”. Unul din principalii beneficiari ai Global Focus Center este Ministerul român de Externe, iar printre colaboratorii externi se numără Fundația Open Society din Kosovo, ONG finanțat de George Soros.

Cine este Oana Popescu-Zamfir

Oana Popescu-Zamfir a fost consilier pentru politică externă al Președintelui Senatului României între 2009 și 2011 și director de program al Institutului Aspen România, institut simbol al stângii americane”, a mai spus flux24.

Într-un interviu acordat în 2018, Oana Popescu, directoare la Global Focus Center România, a arătat că oamenii vor o figură autoritară, care poate impune stabilitatea. Europa Liberă a discutat atunci cu acesta, ea fiind unul dintre autorii unui studiu despre propaganda rusă în România, Moldova, Georgia și Bulgaria.

Acesta a susținut că vocea Rusiei este foarte puternică, dar și cea a Uniunii Europene.

Studiu despre vulnerabilităților regionale la propagandă

„În studiul pe care l-am realizat asupra vulnerabilităților regionale la propagandă și subversiune cu privire la Republica Moldova, din păcate, iese cel mai rău din patru state analizate – România, Bulgaria, Georgia și Republica Moldova. În Republica Moldova, una din principalele vulnerabilități este dependența economică continuată de Federația Rusă, care, însă, s-a redus foarte mult prin integrarea cu piața Uniunii Europene atât în materie de comerț, schimburi, export-import, cât și de influența diasporei aflate în Europa în creștere și scădere a influenței diasporei din Federația Rusă. Dar această dependență rămâne, totuși, deci exact despre asta este vorba. E un teritoriu pe care în continuare este o competiție aflată în desfășurare și nu cred că am dezvoltat noi ca state aflate pe această graniță instrumentele pentru a putea să gestionăm cât mai bine în folosul nostru această competiție.”, a spus ea.

Ea a menționat atunci că oamenii vor continua să caute o figură autoritară care poate impune stabilitatea, chiar și dacă nu le-o propune, ci le-o impune, și nu au de ales în momentul în care vor simți că oricum clasa politică e toată la fel, oricum nu există o alegere, indiferent cine vine la putere prin succesiunea democratică favorizată de alegeri, lor le merge la fel de prost.

sursa: ape.md