Aceștia sunt urmați, îndeaproape, de tinerii cu vârste între 18 și 24 ani, cea mai mare parte amatori de literatură de ficțiune, dar și cărți de business sau dezvoltare personală.

”Generația de 18-34 de ani reprezintă clientul fidel de carte, care comandă și cheltuie pe literatură cel puțin 100 de lei pe lună. Sunt cititori educați,  cu gusturi bine definite, care știu exact ce gen și titluri își doresc”, spuned Tudor Benga, CEO Okian.ro (n.r. – librărie online de carte în limba engleză).

Potrivit acestuia, ficțiunea este cel mai căutat și bine vândut gen literar, în special subgenuri precum dystopian fiction, care include celebra trilogie Hunger Games semnată de autoarea americană Suzanne Collins, și romantic fiction, care include, printre altele, titluri semnate de americanul John Green.

În cazul okian.ro, comanda medie de carte se ridică la aproximativ 110 lei, fiind ușor mai mare în a doua parte a anului, noiembrie-decembrie, cu ocazia sărbătorilor de iarnă și a evenimentelor de e-commerce, precum Black Friday. Cea mai ridicată comandă de carte online Okian din 2013 s-a ridicat la 3.900 lei și a constat în mai multe titluri de specialitate din domeniul picturii in ulei.