Potrivit sondajului, pe locul doi se află Tănase Stamule (PNL), cu o diferență de 11 procente. Clotilde Armand (USR) se află pe locul trei, cu doar 24%.

Funcțiile de consilieri locali

Pentru funcțiile de consilieri locali ai Sectorului 1, tot Daniel Tudorache se pare că ar câștiga, potrivit sondajului realizat de CURS. Daniel Tudorache ar obține 47% din voturi, arată cifrele din sondaj.

Scandalul în care a fost implicat Tudorache

Primarul Sectorului 1 spune că decizia prin care Tribunalul Bucureşti a suspendat avizul de mediu pentru PUZ Sector 1 va fi contestată, precizând se va demonstra că, atât Nicuşor Dan, candidat la Primăria Capitalei, cât şi europarlamentarul USR Clotilde Armand, au dezinformat când au susţinut că zone din Pădurea Băneasa şi din Parcul Herăstrău ar urma să devină construibile, iar sectorul 1 ar fi fost ”desfigurat”.

Tudorache a mai explicat că nu va fi tăiat niciun copac din Pădurea Băneasa, iar Parcul Herăstrău este zonă protejată, aflată în administrarea Primăriei Capitalei.

”Dacă a nu lăsa să se taie niciun copac din Pădurea Băneasa înseamnă a desfigura, atunci înseamnă că nu cunoaştem limba română. Prin acest PUZ, se trece Pădurea Băneasa din intravilan în extravilan, ceea ce înseamnă că nu se va mai tăia niciun pom. Eu salvez pădurea”, a transmis Tudorache.

Întrebat în legătură cu faptul că asociaţiile civice care au contestat Planul de Urbanism pentru Sectorul 1 afirmă, într-un document adresat în aprilie Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bucureşti că suprafeţele din Pădurea Băneasa indicate în proiect nu fac parte din intravilanul sectorului, Dan Tudorache a declarat că planşele s-au modificat.

”Eu nu mai vreau să se construiască în Pădurea Băneasa!”, a declarat primarul, potrivit adevărul.ro.