2007 a reprezentat pentru divizia Coface in România un an in crestere de 129% fata de 2006, compania înregistrând o cifră de afaceri de 3,3 milioane de euro şi avand un obiectiv de a menţine o creştere anuală medie de 60% pentru urmatorii 3 ani.

La sfârşitul anului, Coface România oferea 3 linii de afaceri: informaţii de afaceri, colectare creanţe şi asigurarea de credit, lansată în luna aprilie a lui 2007.

Departametul de Informaţii de Afaceri a realizat în anul 2007 o creştere de 45% faţă de 2006. Producţia departamentului s-a mărit cu 50%, numărul rapoartelor de credit vândute fiind de peste 31.000.

Departamentul de Colectare Creanţe a înregistrat la sfâşitul anului creştere de 95% faţă de anul 2006, care s-a datorat dezvoltării pieţei într-un ritm alert. Ca efect direct în cadrul Coface România, pe lângă creşterea cifrei de afaceri, a fost dublarea numărului de angajaţi în cadrul departamentului.

Compania Coface Holding a raportat un venit net in crestere cu 36% fata de anul 2006. Aceasta s-a datorat scăderii impozitelor societăţilor comerciale în Germania, precum şi prima consolidare a Cerved, un furnizor de informare italian, preluat în decembrie 2007 şi înregistrat cu capital propriu.

Capitalurile proprii au reprezentat  1,253 milioane de dolari la sfârşitul anului 2007, în comparaţie cu 1,085 milioane de dolari din anul precedent. Rentabilitatea a atins valoarea de 16%, ţinând cont de impactul impozitului pentru societăţile comerciale din Germania. 

Departamentul Informaţii de Credit al Companiei a înregistrat o creştere de 16%, un motiv fiind achiziţionarea Kompass France şi Belgium în martie 2007 (împreuna cu filialele lor) si extinderea în alte 4 ţări.

Cifra de afaceri a departamentului Administrare Creanţe a crescut cu 21% comparativ cu 2006. Acesta performanţă a fost însoţită de o extindere rapidă a departamentului în multe zone ale lumii, alte 8 ţări adăugându-şi produsul in ofertă.

Departamentul Asigurări de Credit (interne şi de export) şi-a crescut cifra de afaceri cu 3,9% comparativ cu 2006, 2 ţări noi lansând produsul pe piaţă: România şi Maroc. Cifra de afaceri din asigurarea de credit de export a crescut cu 7,4%, creştere ce a fost favorizată de performanţele solide ale exporturilor germane şi austriece, climatul dinamic al pieţei asiatice şi activitatea comercială puternică a Italiei. Asigurarea de credit intern a înregistrat o creştere mai modestă, cu o dezvoltare de 1,1% la sfârşitul anului. Venitul din exploatare a fost ajutat de raportul de pierderi excelent (49%, acelaşi nivel ca şi în anul precedent).

În plină dezvoltare s-a aflat şi Departamentul Colectare Creanţe, cu o creştere de 22.3% şi de 40% în ceea ce priveşte creanţele recuperate.

În Franţa, activitatea este sprijinită de Natixis Factor, care în 2007 şi-a întărit poziţia Nr. 3 în recuperarea creanţelor interne, cu o cifră de afaceri de +16% şi o creştere cu 18,3% a volumului creanţelor recuperate. Creşterea s-a datorat în special departamentelor şi teritoriilor din afara graniţelor Franţei, dar si exporturilor (+35%).

La nivel internaţional, divizia şi-a continuat extinderea rapidă: s-a dezvoltat în Germania în 2000 (unde Coface Finanz este numărul 1), ajungând la 8 ţări în 2006, 16 un an mai târziu şi 20 de ţări în prezent.

 

Data: 25 martie 2008

Sursa: Coface Holding