Cifra de afaceri a firmei Automobile Craiova (AUCS) a scăzut cu 2% în primele nouă luni, la 6,8 milioane lei (1,6 milioane euro), faţă de şapte milioane de lei în perioada similară a anului trecut.

Profitul a fost de două milioane de lei (491.000 de euro), banii provenind din chirii, comerţul cu piese de schimb pentru autoturisme şi cu tâmplărie PVC, se arată într-un comunicat remis, joi, pieţei Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti. Firma nu a anunţat profitul sau pierderea consemnată în primele nouă luni din 2008.

Pe întregul an 2008, Automobile Craiova a avut un profit de 1,8 milioane lei, cu 28% mai mare faţă de câştigul din 2007, de 1,4 milioane lei. Cifra de afaceri a scăzut cu 7,3%, de la 9,9 milioane lei la 9,2 milioane lei.

Potrivit celor mai recente raportări, Ford deţine 97,07% din acţiunile Automobile Craiova. Compania americană a derulat în perioada iulie-august o ofertă de preluare la Automobile Craiova, anunţând, totodată, că vizează delistarea acesteia de pe piaţa Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti.

Automobile Craiova era unicul acţionar al companiei Daewoo Automobile România, în prezent Ford România, care operează uzina de la Craiova. Constructorul american de automobile a realizat în luna ianuarie o majorare de capital de 250 milioane euro la Ford România, iar în urma acestei operaţiuni participaţia Automobile Craiova s-a redus la 2,43%.

SURSA: Mediafax

 

Te-ar putea interesa și: