Documentul a fost semnat la sediul Ambasadei României la Beijing, în prezenţa ministrului român al economiei, Ion Ariton, şi a vicepreşedintelui companiei chineze, Zheng Dongshan. Documentul a fost semnat de directorul general al companiei Nuclearelectrica SA, Pompiliu Budulan, şi de directorul general adjunct pentru dezvoltarea afacerilor internaţionale al companiei China Guangdong Nuclear Power Group, Yang Maochun.

Acest acord de confidenţialitate permite accesul companiei chineze la informaţii relevante privind modalitatea de a investi în proiectul reactoarelor 3 şi 4 Cernavodă. Acordul este un document care face parte din procedura de selectare a noilor investitori în proiectul reactoarelor 3 şi 4 Cernavodă.

Înainte de semnare, Ion Ariton a avut o întrevedere cu vicepreşedintele companiei China Guangdong Nuclear Power Group. Cei doi au discutat despre stadiul proiectului reactoarelor 3 şi 4 Cernavodă.

Ministrul Ion Ariton şi-a exprimat convingerea că proiectul va fi concretizat cât mai repede, reafirmând interesul major al statului român pentru construirea şi punerea în funcţiune a celor două reactoare.