Companiile din China sunt renumite pentru copierea produselor occidentale insa constructorul auto Geely face ca majoritatea acelor maruntisuri sa para o gluma. Gelly a copiat modelul Rolls Royce Phantom.

Noua limuzina „fantomizata” a fost botezata GE: Geely GE. Aceasta urmeaza sa fie prezentata in aditia din acest an a Salonului Auto din Shanghai, care se va desfasura in perioada 20 – 28 aprilie.

Geely GE, care tinteste segmentul autovehiculelor de lux, seamana izbitor cu modelul Phantom produs de Rolls Royce atat in ceea ce priveste designul exterior cat si cel interior. „Doamna zburatoare” nu lipseste nici ea de pe grila frontala, identica celei consacrate in portofoliul constructorului britanic.

0-28207-capital0002geelyge.jpg 0-28208-capital0003geelyge.jpg

 

 

 

 

De asemenea, covorasele masinii sunt confectionate din lana, la fel cum sunt si cele din Phantom, iar plafonul este panoramic, imitand intocmai modelul original. Printre altele, asemanarile continua si prin folositea femnului de aceeasi culoare la ornamentele interioare ale limuzinei.

Singurele deosebiri clare intre cele doua limuzine sunt usile din spate, care la modelul original se deschid in sens contrar iar la GE in mod obisnuit si bancheta din spate, unde chinezii au lasat un singur loc „regal”, astfel incat masina poate acomoda numai trei persoane.

0-28209-capital0004geelyge.jpg 0-28210-capital0005geelyge.jpg

 

 

 

 

 

Geely GE are o lungime de 5,3 metri, fiind cu o jumatate de metru mai scurta fata de RR Phantom, si are un ampatament de 3,1 metri.

Compania Geely este unul din cei mai mari cinstructori auto din China. Aceasta a „creat” modelul GE in special pentru oamenii de afaceri chinezi care nu-si permit modelul Phantom original sau alte masini straine de lux.

0-28211-capital0006geelyge.jpg