Decizia aparţine Administraţiei de stat pentru radio, filme şi televiziune şi se va aplica începând din 2014, în scopul de a impulsiona emiterea de programe "edificatoare pe plan moral" şi produse în China.

În primul an de difuzare, programul cumpărat din străinătate nu va putea fi emis în intervalul orar de maximă audienţă din ţară. La aceasta se adaugă faptul că, în acest interval orar, autorităţile vor aproba pentru fiecare canal de televiziune, o dată la trei luni, numai câte un spectacol realizat cu talente muzicale.

Timp de şapte ore şi jumătate pe zi, canalele de televiziune vor difuza ştiri sau programe educative. Fiecare canal de televiziune va emite timp de cel puţin o jumătate de oră documentare de producţie naţională în intervalul cuprins între orele 06:00 şi 13:00, precum şi alte 30 de minute de programe sau desene animate pentru copii între orele 08:00 şi 21:30, atât în zilele de lucru, cât şi în cele de sărbătoare.

Noile norme par a viza în mod special frânarea versiunilor locale ale spectacolelor în care se aleg talente muzicale, la fel de populare în China ca şi în ţările de origine, precum programele ‘China are talent’, copiat din Marea Britanie, sau ‘Vocea Chinei’, copiat din Olanda, adaugă EFE. Cele mai obişnuite contracte pentru acest tip de programe includeau asistenţa producătorilor străini pentru ca versiunea chineză a acestor spectacole să poată urma pas cu pas evoluţia sau ideile versiunilor originale.

În luna februarie, Beijingul a anunţat limitarea emiterii de seriale străine, permiţând numai 50 de episoade pe an, în pofida angajamentelor de a-şi deschide sectorul mediatic, asumate acum mai bine de zece ani, pe când negocia aderarea la Organizaţia Mondială a Comerţului, care a avut loc în 2001.
Sursa: Agerpres