Renumitul iPhone poate fi cumparat in China. Nici o noutate ati zice, insa compania Apple, precum si AT&T anunta ca nu vand oficial acest gadget in China. Mai grav este ca aparatul costa de trei ori mai mult decat in SUA, „doar” 1170 de dolari si… nu merge.

Telefonul poate fi cumparat in Beijing, Shanghai, Shenzhen sau Guangzhou si sunt multi entuziasti care dau o groaza de bani pe un aparat care nu functioneaza in parametrii normali. Mai precis, utilizatorul poate da telefon, poate trimite SMS, insa nu poate primi niciun apel. Mai mult, anumite functii (gen voicemail) nu sunt disponibile.

Apple anunta ca situatia din China nu are legatura cu o posibila lansare a aparatului in Asia, in 2008, si sustine ca vanzarile de iPhone din China sunt neautorizate. De asemenea, mai-marii companiei nu inteleg cum consumatorii platesc pentru un telefon cvasi-inutil cat pentru o masina second-hand din China, in contextul in care nu pot fi apelati.

In acelasi timp, Apple a reusit sa ii enerveze pana si pe cei mai fanatici sustinatori ai marcii, dupa ce a "taiat" 33% din pretul cu care iPhone a fost lansat in SUA. Astfel, la 10 saptamani de la lansare, iPhone costa cu 200 de dolari mai putin. Multi dintre primii cumparatori se simt inselati si sustin ca, in cazul in care ar fi stiut ca Apple va ieftini noua „jucarie”, nu s-ar mai fi calcat in picioare sa o cumpere la un pret astonomic.

Pe de alta parte, Apple sustine ca acesta este pretul pe care il platesti daca vrei sa fii printre primii care detin ceva "cool". Totusi, compania va oferi un credit de 100 de dolari fiecarui posesor de iPhone, cu care poate cumpara produse din magazinele marcii.

Sursa: msnbc