Centrul de cercetare pentru vaccinuri (VRC) american a făcut apel la persoanele care au fost infectate cu Covid-19 și s-au recuperat. Aceștia au cerut probe de sânge, fiind necesare în măsurarea răspunsului anticorpilor lor.

Primii pași în dezvoltarea unui tratament

Analiza sângelui poate oferi cercetătorilor informații despre generarea de anticorpi, după ce boala a fost răpusă. De obicei, sistemul imunitar produce anticorpi, care se pot lega de viruși și îi pot ucide, atât în timpul infecției cât și după aceasta.

„Primii pași sunt urmărirea indivizilor care s-au recuperat și măsurarea răspunsului anticorpilor lor”, a menționat Darrel Triulzi, directorul diviziei de transfuzii a Spitalului Universitar din Pittsburgh.

Cercetările preliminare

Oamenii de știință vor să înțeleagă cât de puternic răspunde sistemul imunitar la noul coronavirus și cât de bine protejează oamenii de o viitoare infecție.

Cercetările preliminare, care sunt încă publicate, potrivit sursei menționate, arată că pacienții infectați cu noul coronavirus produc cantități ridicate de anticorpi. Virologii spun că acesta este un semn că oamenii nu s-ar mai îmbolnăvi și a doua oară din cauza coronavirusului. Un al doilea studiu, realizat pe maimuțe și tot nepublicat, a ajuns la concluzia că infectații au dezvoltat anticorpi care nu le-a permis să se mai infecteze a doua oară.

Concluziile preliminare

„Acest lucru indică faptul că infecția rezultă în protecție împotriva SARS-CoV, cel puțin pe termen scurt”, a transmis pentru The Scientist cercetătorul Angela Rasmussen.