Deși denumirea sa este cea ce chec, acest desert poate fi copt și într-o tavă rotundă, ca o prăjitură. Încercați această rețetă ușoară de chec cu banane cu ciocolată și nu veți regreta!

Cum se prepară checul pufos cu iaurt și banane

Timp de preparare: o oră

Ingrediente necesare:

1 cană de făină

1/2 cană cacao

1 linguriță bicarbonat de sodiu

1 linguriță sare

3 – 4 banane bine coapte, făcute piure

1/2 baton de unt (1/4 cană), topit

1/4 cană ulei

3/4 cană zahăr brun

1 ou

1 1/2 linguriță de vanilie

1 cană fulgi de ciocolată neagră

Iată cum se prepară:

1. Amestecați într-un bol ingredientele uscate – făina, cacaua, bicarbonatul de sodiu și sarea.

2. În alt castron, adăugați piureul de banane, untul topit, uleiul, zahărul brun, oul, vanilia și fulgii de ciocolată. Amestecați-le până se omogenizează bine.

3. Combinați ingredientele uscate cu cele umede și amestecați-le bine, până când compoziția se omogenizează.

4. Turnați amestecul într-o tavă unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt. Acoperiți compoziția cu 1/4 cană fulgi de ciocolată.

5. Coaceți checul într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ o oră sau până când scobitoarea iese curată. Lăsați-l să se răcească aproximativ 10 minute, apoi poate fi scos din tavă și servit.