CertAsig Bucureşti estimează că, în acest an, veniturile din prime de asigurare vor atinge 7,5 milioane de euro, de la circa trei milioane de euro în 2008, a declarat directorul general al societăţii, Radu Frîncu, citat de Mediafax.

„La finele lunii iulie, subscrierile au atins circa 6,3 milioane de euro, deci suntem în grafic. Cea mai mare parte a veniturilor, mai mult de o treime, provine din asigurări maritime, urmate de poliţele din domeniul aviaţiei, clădiri şi bunuri şi răspundere civilă”, a spus Frîncu.

CertAsig a început să subscrie riscuri maritime din mai 2008, clienţii provenind atât de pe piaţa internă, cât şi de pe cea externă, aceştia din urmă având o pondere de circa 80% în totalul primelor.

„Ne-am propus să ne extindem şi pe segmentul asigurărilor agricole şi de sănătate, unde credem că piaţa are un bun potenţial de creştere”, a spus şeful CertAsig.

Societatea activează în domeniul asigurărilor generale şi este controlată de fondul privat de investiţii Royalton Investors II, care deţine 92,7% din acţiunile asigurătorului român prin intermediul Certasig Holdings, restul revenind conducerii executive şi altor acţionari minoritari.

Fondul de investiţii este administrat de Royalton Partners, o companie cu sediul central la Zurich (Elveţia) şi birouri în Polonia, Cehia şi România.

SURSA:
Mediafax