Cine cumpără în această perioadă concediile pentru vara anului 2013 are parte de reduceri de până la 30%-35% prin programul early booking care adună an de an cât mai mulți adepți. De asemenea, de la agenție la agenție, ofertele avantajoase și-au găsit clienții.
La o primă privire în cataloagele turoperatorilor, cele mai mari reduceri sunt pentru pachetele cu transport cu autocarul sau individual, discount-urile în acest caz ajungând și la 50%. Spre exemplu, o vacanță la vară pentru Kusadasi, în sistem all inclusive, este vândută de Christian Tour cu 175 de euro. Turiștii beneficiază de cazare la trei stele pentru șapte nopți, asistență turistică și transport. Oferta este valabilă până la finalul lunii februarie. Iar genul acesta de promoții se găsesc în portofoliul turoperatorului și pentru insulele grecești.
În ceea ce privește transportul cu avionul, ofertele ajung până la 35% reducere. Spre exemplu, concediul de vară în Santorini se poate cumpăra cu prețuri pornind de la 324 de euro la același turoperator.
Tot în Grecia, Mareea a introdus oferte ”turbo early booking” care cer efectuarea rezervărilor până la finalul acestui an. Astfel, cine cumpără de pe acum pachetul turistic va achita un preț redus cu 30%. Un sejur în Creta pornește de la 404 euro pentru cei care preferă all inclusive-ul. Același sejur în Rodos costă 395 de euro.
La bulgari, ofertele sunt de câteva zeci de euro pe noapte, iar turiștii pot alege, de asemenea, all inclusive. Spre exemplu, la hotelurile de pe Riviera vecinilor, turiștii români pot plăti 29 de euro pe noapte pentru sistemul cu totul inclus.
Și cum cei mai mulți dintre români merg la schi în ianuarie-februarie, ofertele pentru Austria cuprind reduceri pentru anul viitor. Să plătești șase și să stai șapte nopți este la ordinea zilei în ofertele Austria-Incoming. În Bregenzerwald un pachet costă 341 de euro, iar turistul beneficiază de cazare la hoteluri de trei sau patru stele, respectiv skipass-ul pentru 3 văi din regiune.