Porsche România, cel mai mare importator auto local, a livrat clienților în cei 20 de ani de activitate, 455.055 de autoturisme sub mărcile Volkswagen, Audi, Seat sau Skoda. Compania a încheiat anul 2017 cu rezultate record pentru perioada post-criză: cifra de afaceri a crescut până la 638 milioane de euro, cu 16% mai mult față de 2016, în timp ce numărul total de unități vândute în 2017 s-a ridicat la 31.569, reprezentând o creștere de 13% față de anul precedent.

Pentru anul 2018, Porsche Romania și-a propus să livreze 500 autovehicule electrice și să continue instalarea stațiilor de încărcare pentru autovehiculele electrice în rețeaua proprie, astfel încât în cel mult doi ani, toți dealerii Porsche România să aibă în dotare stații de încărcare.

„2018 este un an special pentru Porsche România: marcăm 20 de ani de activitate pe această piață și ne poziționăm pentru a continua creșterea susținută de până acum. Dorim să ne păstrăm poziția de lider în topul importatorilor auto și să depășim pragul de 50.000 de unități vândute anual, până cel târziu în 2025. O miză importantă pentru viitor este, de asemenea, contribuția noastră la strategia de mobilitate a României, alături de distribuitori, parteneri și autorități. Vorbim aici despre înnoirea parcului auto și pregătirea pentru transformările majore aduse de noile tehnologii și noile nevoi de mobilitate”, a declarat Brent Valmar, director general Porsche România. În același timp, Kurt Leitner, celălalt director general al companiei, menționează că „am construit un business performant în România și succesul nostru de până acum este o fundație solidă pentru obiectivele pe care ni le propunem de acum înainte. Cu noua strategie de mobilitate și programul internațional Future Sales, ne vom concentra mai mult asupra clientului. (…) Ținta noastră pentru 2025 este să atingem un volum de vânzări de 12.000 de vehicule electrice pe an, dintr-un total de 50.000 de unități vândute anual.”

Porsche România a fost înființată în 1997 și este filiala locală a Porsche Holding GmbH din Salzburg. Subsidiara concernului Volkswagen AG, Porsche Holding Salzburg, este cea mai mare companie de retail din industria auto din Europa și își desfășoară activitatea în 27 de țări din Europa, America de Sud și Asia. Compania are o rețea internațională de 426 de dealeri și un număr total de 29.500 de angajați. În anul 2017, Porsche Holding GmbH a comercializat peste 1 milion de autovehicule. Cel mai puternic importator român reprezintă la noi mărcile Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA, Volkswagen Autovehicule Comerciale și Das WeltAuto. Compania distribuie autovehicule prin intermediul rețelei sale care numără 82 de centre proprii și dealeri independenți autorizați, în 26 de județe. Conform oficialilor Porsche Romania, compania își propune să dețină 100 de stații de încărcare pentru mașini electrice în rețeaua proprie până în 2020, iar până în 2030 să dețină 35 de noi locații în urma unei investiții de circa 150 de milioane de euro.