Noul sediu, situat pe autostrada A1, la km 13,2 oferă servicii precum vânzări, postvânzare şi piese de schimb. Zona de service este autorizată și dotată în conformitate cu standardele recomandate de producător, oferind toate serviciile de garanție sau postgaranție pentru modelele Ford Trucks. La evenimentul de inaugurare au participat reprezentanţii ai Ford Otosan precum și ai partenerului român Cefin Trucks.

„În concordanţă cu strategia noastră globală pe segmentul camioane, Ford Trucks continuă să dezvolte o rețea internațională cu acorduri de distribuție pe trei continente, în special în Orientul Mijlociu, Africa de Nord, Rusia și Turcia şi, cel mai recent, în Europa de Est. Întrucât am crescut deja prezența noastră în diferite regiuni ale lumii, Europa de Est este acum piața noastră prioritară. Suntem foarte încântați să anunțăm că acest sediu reprezintă unul dintre cele mai importante repere ale planului de distribuție al Ford Trucks, deoarece este primul nostru pas în România și cel mai important din Europa până acum. Cefin Trucks este un partener de afaceri foarte important pentru noi și credem că acest centru va contribui în mod semnificativ la prezența Ford Trucks în România și Europa”, a declarat Lisa King, directorul general adjunct al Ford Otosan.

 

Unul dintre cele mai mari centre de asistență tehnică din Europa

Întregul centru de service al companiei Cefin Trucks din București este una dintre cele mai mari facilități de asistență tehnică din Europa, oferind reparații complexe mecanice, electrice și tinichigerie pentru toate tipurile și mărcile de camioane, remorci și semiremorci. 85 de angajați lucrează în două schimburi. Unitatea înregistrează o medie de 600 de reparații / lună și are o capacitate de reparații simultane însumând până la 25 de vehicule (camioane sau semiremorci) în fiecare zi.

Sediul Ford Trucks beneficiază de o suprafață dedicată de 17.000 mp, cu o bună vizibilitate de pe autostradă. Centrul este complet modernizat conform standardelor corporatiste și tehnice ale Ford Trucks, cu nouă linii de lucru.

Obiectivul Ford Trucks este de a realiza o penetrare a pieţei de peste 6% din volumele totale ale segmentelor sale țintă. Esenţiale pentru strategia de dezvoltare a vânzărilor a companiei Cefin rămân amprenta și acoperirea națională. Compania va acoperi toată piața din România cu personal propriu de vânzări, estimat a ajunge la 24 de persoane până în primul trimestru al anului 2018. Prezența în cele mai importante zone ale țării va fi asigurată de sucursalele existente ale Cefin Trucks (București, Arad, Deva și Timișoara – deja operaționale) și de sediile partenerilor, acționând sub un mandat limitat ca furnizor de servicii postvânzare, piese de schimb, întreținere, reparații.