Cele mai mari încasări au fost generate de cele nouă clădiri de birouri pe care austriecii le au în România, care le-au adus în conturi 6,8 mil. euro, la o rată de ocupare de 86,3%. Cele cinci malluri pe care Immofinanz le are pe plan local au adus venituri din închiriere de 3,7 mil. euro, la o rată de ocupare de 92,5%. Cel mai puţin au încasat de pe urma celor trei proiecte logistice, respectiv 200.000 euro, însă gradul de ocupare este foarte redus, de numai 27,5%.
Immofinanz deţine în România 17 proprietăţi generatoare de venituri, evaluate la sfârşitul lunii octombrie la 648,1 mil. euro. Dintr-o suprafaţă de peste 447.000 mp disponibili pentru închiriere în România, compania are contractaţi doar 365.000 mp.
Grupul financiar are în plan dezvoltarea alte 33 de proiecte imobiliare pe piaţa locală, ce presupun investiţii de circa 254 mil. euro. Întregul portofoliu al Immofinanz, format din proiecte active şi terenuri, a fost evaluat la 902,4 mil. euro. Valoarea imobilelor din România are o pondere de 9,4% în totalul portofoliului gestionat de austrieci la nivel global.

Încasări pe grup
La nivelul întregului grup, Immofinanz a încasat, în primul semestru al anului 2011/2012, 283,7 mil. euro, în creştere cu 2,4% faţă de perioada similară a anului trecut. Profitul net al companiei a fost de 265,1 mil. euro, cu 144% peste nivelul din 2010/2011.
„Suntem pe cale de a continua dezvoltarea stabilă pe care am observat-o în ultimele trimestre. Această evoluție este marcată de respectarea consecventă a strategiei de optimizare și reducere a costurilor operative. Ne-am îmbunătățit profitabil portofoliul imobiliar prin gestionarea activelor, prin câteva tranzacții și prin realizarea de dezvoltări prin forțe proprii. Proiectele de dezvoltare se referă în principal la extinderea Silesia City Center din Polonia care a fost un succes pe toate planurile, dar și un semnal clar că trebuie să ne intensificăm activitățile de dezvoltare în viitor. Creșterea veniturilor din închirieri se datorează mai ales segementului de retail și faptului că am reușit să închiriem mai bine de 90% din spațiile noastre pentru birouri în România”, a comentat Eduard Zehetner, CEO-ul Immofinanz Group.

Te-ar putea interesa și: