Una dintre cele mai importante valori culturale şi tehnice ale țării, Mocănița de la Vişeu de Sus este ultima cale ferată forestieră cu abur din lume. Construită ca şi soluție tehnică mai favorabilă pentru transportul materialului lemnos decât cel pe apă, calea ferată forestieră funcționează şi astăzi, atât pentru rolul inițial, cât şi pentru transportul turiştilor.
Lucrările la linia ferată au încep în anul 1932 și s-au realizat după modelul austro-ungar, cu ecartament îngust. 

 

Din anul 1932 CFF Vişeu de Sus funcţionează aproape fără întrerupere. De luni până sâmbătă, trenurile de producţie transport buşteni de pe Valea Vaserului la fabricile de prelucrare a lemnului din Vişeu de Sus. CFF Vişeu de Sus este singura din Europa care încă mai este folosită pentru transportul lemnului. Astăzi circulă din mai până în octombrie, în mod regulat, trenuri cu abur pentru turişti şi iubitori de căi ferate.

Pentru cei care doresc o experienţă inedită pe Valea Vaserului pot călători Mocăniţa în perioada de iarnă şi Sărbătorilor de Crăciun. Un peisaj deosebit de iarnă aşteaptă să fie descoperit în călătoria dumneavoastră spre Paltin (km 21.6), într-un tren cu vagoane încălzite, purtat domol de o neobosită locomotivă cu abur. Iar pentru a face călătoria şi mai plăcută, ţuica, o mică gustare şi cafeaua au fost incluse deja în preţul biletului.

 

Plecarea: ora 09:00 din gara CFF Vișeu de Sus*
Traseul: Vişeu de Sus – Paltin**
Preţul: Adulţi: 83 Ron/pers.; Pensionari/Studenţi: 73
Ron/pers.; Şcolari: 63 Ron/pers.
Inclus în preț: Călătoria cu Mocăniţa, la întâmpinare o ţuică, o cafea, o gogoaşă, însoţitor de tren
Pachet All Inclusive: Adiţional un platou grill şi o băutură răcoritoare. Tarifele sunt pentru adulţi: 109 Ron/pers., pensionari/studenţi: 99 Ron/pers. şi şcolari: 79 Ron/pers.Biletele se pot cumpăra si online: http://shop.cffviseu.com:8880