CONTROVERSĂ Preţul obţinut în urma vânzării Electrica Muntenia Sud este cel mai bun din Europa Centrală şi de Est, iar această sumă nu ar mai putea fi obţinută în eventualitatea în care procesul s-ar repeta, a susţinut, într-un interviu acordat revistei Capital, directorul general al Electrica, Nicolae Coroiu.

Grupul Enel a fost desemnat, în luna iunie, câştigător al procesului de privatizare a Electrica Muntenia Sud, cea mai mare filială a companiei Electrica, valoarea tranzacţiei fiind de 820 de milioane de euro.
Nicolae Coroiu a fost suspendat din funcţie, la mijlocul lunii noiembrie, de către fostul ministru al Economiei, Codruţ Sereş, până la finalizarea unei verificări privind activitatea Electrica. Controlul a intervenit pe fondul scandalului legat de privatizările în energie şi al anchetei declanşate de procurori pe marginea acestora. Repus în funcţie la 6 decembrie, în urma revocării ordinului prin care a fost suspendat din funcţie, Nicolae Coroiu a declarat pentru Capital că, dacă în urma anchetelor se constată că „au fost şi alte lucruri decât cele pe care le cunoaştem, ar fi o mare dezamăgire pentru echipa care a lucrat la procesul de privatizare şi un mare semn de întrebare pentru ce a făcut şi ce va face în viitor“.