Noii miniştri ai Economiei, Finanţelor, Transporturilor, Muncii, Agriculturii şi Comunicaţiilor au depus jurământul, vineri, în cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Cotroceni, în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu.

La ceremonie au participat primul-ministru Emil Boc, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.Aceasta după ce vinery dimineaţă decretele de numire în funcţie pentru cei şase noi miniştri care vor prelua au fost publicate în Monitorul Oficial.

Preşedintele Traian Băsescu a spus la depunerea jurământului de către noii miniştri, că nu acceptă nicio clipă ideea că Guvernul nu a făcut ce trebuia, pentru că aceasta nu corespunde realităţii, precizând că România a intrat în criză cu un buget puternic afectat de o politică populistă

În plus, Băsescu a ţinut să dea sfaturi celor şase nou numiţi în Cabinetul Boc. “Cer celor doi miniştri, ai Finanţelor şi Muncii, să nu repete greşeala predecesorilor săi, acea de sfidare a opiniei publice acordând stimulente pentru nerealizarea veniturilor şi neeradicarea muncii la negru”, a spus Băsescu.

El a asigurat că va acorda tot sprijinul pentru executiv. “Populaţia are nevoie de un Guvern în care să creadă că poate să scoată ţara din criză. Voi fi partenerul dv atâta timp cât măsurile sunt luate cinstit şi în spatele lor nu se află excepţii. În perioadă de austeritate aplicaţi austeritate pentru toţi”, a mai arătat preşedintele.