Magnatul în vârstă de 55 de ani a vândut pe 26 martie 5,6% din holdingul său EBX Group către Mubadala Development din Abu Dhabi pentru 2 mld. dolari. Mișcarea l-a ridicat pe poziția a opta în indexul miliardarilor realizat de Bloomberg, o statistică zilnică cu cei mai bogați oameni din lume. El a rămas pe aceast loc timp de trei zile, după care ieri a coborât pe poziția a zecea, odată ce acțiunile producătorului de petrol OGX Petroleo & Gas Participacoes din portofoliul său au scăzut cu 2,2%.
Mexicanul Carlos Slim (foto), cel mai bogat om din lume, a câștigat 1,5 mld. dolari în această săptămână după ce indicele bursier IPC din Mexic a atins un nivel record. Într-o decizie publicată în 27 martie, comisia antitrust a țării a respins cererea făcută de acesta împotriva unei reglementări care ar putea conduce la creșterea restricțiilor pentru operatorul telecom America Mobil SAB, din portofoliul lui Slim. Miliardarul de 72 de ani are o avere estimată la 70,8 mld. dolari.

Gates și Buffett

Co-fondatorul Microsoft, Bill Gates (56 de ani) se plasează pe locul doi în top cu o avere netă estimată la 63,8 mld. dolari, în creștere puternică față de săptămâna anterioară când avea doar 664,5 mil. dolari. Warren Buffett, în vârstă de 81 de ani, este pe locul trei cu 45,4 mld. dolari. În primele trei luni ale acestui an, al treilea cel mai bogat om din lume a câștigat în total 19,6 mld. dolari.
Printre cei mai mari pierzători din această săptămână este Stefan Persson (64 de ani), președintele retailerului suedez de îmbrăcăminte Hennes & Mauritz (H&M). El a pierdut 1,2 mld. dolari în 29 martie, după ce profitul companiei, aferent primului trimestru, a ratat estimările. Averea sa estimată la 24,5 mld. dolari îl poziționează pe locul 13 între cei mai bogați oameni din lume.
Retailerul spaniol Amancio Ortega, pe locul șase în top, și-a văzut averea crescând cu 362,1 mil. dolari, până la 40,6 mld. dolari, după ce acțiunile Diseno Textil, proprietarul lanțului de îmbrăcăminte Zara, au crescut cu 0,4% în Madrid. Averea netă a lui Ortega a crescut cu 16% în primul trimestru al anului.
Averea indianului Mukesh Ambani a crescut de la 384,9 mil. dolari la 24,3 mld. dolari după ce acțiunile Reliance Industries din Mumbai, operatorul celui mai mare complex de rafinării de petrol din lume, au crescut pentru prima oară în cinci săptămâni, cu 0,9%.