Sculptura turnată în bronz are o inaltime de 183 de centimetri. Lucrarea înfăţişează un om singuratic cu brațele lungi atârnând. Opera de artă este descrisă ca fiind "atât o imagine umilă a unui om obișnuit, cât şi un simbol puternic al omenirii". Se spune că Giacometti a urmărit "echilibrul natural al pasului" ca un simbol al "forţei interioare a fiecarui om".

La data de 3 februarie 2010, ediţia numarul doi a sculpturii a fost licitată de Casa Sotheby din Londra. Cel care a pus în vanzare piesa a fost grupul bancar german Commerzbank. S-a estimat că lucrarea va fi vândută pentru o sumă cuprinsă între 12 și 18 milioane de lire sterline, dar în doar opt minute sculptura a fost cumpărat de către Lily Safra, văduva celebrului bancher libanez Edmond Safra. Cu tot cu bonusul cumparatorului, prețul a ajuns la echivalentul a 104,3 milioane de dolari. A devenit astfel, cea mai scumpă sculptură vândută vreodată.

Sculptura L'Homme qui marche I este aratata din patru unghiuri diferite în versiunea din 1998 a bancnotei de 100 Franci elvetieni. Pe cealata faţă a bancnotei apare în prim-plan sculptorul Alberto Giacometti, cel care a creat lucrarea valoroasă.

Te-ar putea interesa și: