Potrivit datelor, în iulie au loc cele mai multe accidente – 11% din totalul înregistrat anual, iar cele mai puţine au loc în ianuarie – circa 5%. Analiza statistică a fost realizată de o firmă de avocatură specializată pe înregistrarea cazurilor de răniri de persoane.
Şi un studiu medical realizat la începutul acestui an a ajuns la concluzia că cele mai multe accidente au loc în zilele de vineri 13. Echipa din Sussex a luat în consideraţie doar statisticile cu privire la accidentele de circulaţie. Conform observaţiilor făcute, din motive de superstiţii, în zilele de vineri 13 pe străzi circulă mai puţine maşini, însă, cu toate acestea, numărul accidentelor este cu mult mai mare decât în alte zile.
În cadrul studiului au fost comparate şase zile de vineri care cad în ziua de 13 cu alte şase zile de vineri care cad în ziua de 6 ale diferitelor luni. În cazul primelor dintre acestea, numărul accidentelor a fost de 65%, iar în cazul celor din urmă, de 45%, deci în zilele de 13 au avut loc cu 50% mai multe accidente. Autorii studiului au precizat că acest model statistic este prea mic pentru a permite stabilirea unor concluzii pe termen lung, a precizat "The Daily Telegraph".
Sursa: Rador