Vestele antiglont pe care le au în dotare, în prezent, forţele de ordine şi personalul militar sunt construite din kevlar la care se adaugă plăci ceramice sau metalice, ceea ce le face voluminoase şi grele.

BAE Systems lucrează la un nou model de veste antiglonţ bazate pe un lichid special, care vor fi folosite de trupele britanice, şi nu numai, în zonele de război.

Substanţa a cărei compoziţie este ţinută secret, absoarbe forţa de impact a glonţului, prin îngroşarea şi întărirea instantanee în momentul impactului. Adăugând acest lichid special, vestele vor include mai puţine straturi de kevlar, ceea ce înseamnă că acestea vor fi mai subţiri, mai flexibile şi mai uşoare.

Britanicii au testat materialul lansând proiectile de 9mm atât în cele 31 de straturi ale unei veste antiglonţ din Kevlar obişnuite, cât şi în cele 10 straturi ale unei vestei  noi . Atunci când armura lichidă este lovită de proiectile, impactul este dispersat pe o suprafaţa mai mare, comparativ cu modelul clasic, diminuând mai mult forţa impactului.

<iframe width="640" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/EhdgkziFhrY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>