Într-o primă fază, cea mai mare casă de schimb din lume pentru Bitcoin, MTGOX, a suferit o blocare a sistemului de tranzacționare, din cauza supraîncărcării.

Primele semne de inflamare a tranzacțiilor cu Bitcoin au survenit pe 10-11 aprilie (miercuri și joi), după ce MTGOX a spus că practic i-au înghețat serverele în condițiile în care numărul de utilizatori creștea cu 20.000 pe zi.
Pe 10 aprilie, Bitcoin a atins cea mai mare valoare din existența sa, de 263,8 dolari, și tot în acea zi a picat brutal, până la 135,8 dolari, cotație la care a și închis.
Inflamarea tranzacțiilor cu Bitcoin s-a accentuat vineri, după ce aurul a suferit o scădere puternică, de 4,1%, iar Bitcoin a coborât sub pragul de 70 de dolari. Declinul cu încă 9,5% înregistrat ieri de aur a accentuat presiunea pe vânzarea de bitcoin, monedă virtuală care se obține prin “minerit” și are la bază principiile metalului prețios.
Astăzi, un Bitcoin a ajuns să se tranzacționeze la un minim 50 dolari, ceea ce reprezintă o cădere de peste 80% față de maximul atins miercurea trecută. Totuși, se pare că pe moment scăderile s-au oprit și trendul se inversează.