Gina Rinehart, moştenitor şi patron al grupului Hancock Prospecting, a devenit cea mai bogată femeie din lume cu averea sa personală estimată la 29,2 miliarde de dolari australieni (24 miliarde de euro) de către Business Review Weekly (BRW).

Moştenitoarea grupului minier a scris într-o revistă financiară că ‘nu există niciun monopol pentru a deveni milionar’.

‘Dacă sunteţi invidios pe cei care au mai mulţi bani decât dumneavoastră, nu staţi să vă plângeţi. Faceţi ceva pentru a câştiga mai mult – petreceţi mai puţin timp cu băutura, cu fumatul şi cu socializarea, munciţi mai mult’, a spus Gina Rinehart.

‘Deveniţi unul dintre aceşti indivizi care muncesc din greu, investesc şi construiesc şi în acelaşi timp creează locuri de muncă şi oportunităţi pentru alţii’, a adăugat moştenitoarea grupului Hancock Prospecting.

Ea a denunţat politicile ‘socialiste’ ale guvernului, care, în opinia sa, ar trebui mai degrabă să scadă salariul minim şi taxele pentru a încuraja iniţiativa privată.

Ministrul australian de finanţe, Wayne Swan, virulent critic al multimilionarelor australiene care resping taxa minieră şi o nouă taxă carbon intrată în vigoare la 1 iulie, a reacţionat imediat.

‘Aceste comentarii sunt o insultă adusă milioanelor de lucrători australieni care muncesc din greu pentru a-şi hrăni copiii şi a-şi plăti facturile’, a replicat Wayne Swan.

Verzii au ironizat-o spunând că-şi ‘datorează averea familiei’, iar sindicatul minier a acuzat-o de ‘delir’.

‘În timp ce încearcă să importe mână de lucru străină ieftină şi să evite plata impozitelor, Rinehart pretinde că milionarele şi miliardarele sunt cele care fac cel mai mult bine social’, a spus preşedintele sindicatului, Tony Maher.
SURSA: Agerpres