Prim vicepreşedintele PNL Iaşi Alexandru Muraru a solicitat demisia directorului Muzeului Naţional de Artă pentru că a permis organizarea unui dineu în Sala Tronului de către Guvernul României. 

În opinia istoricului şi politologului Alexandru Muraru, fost director al Institutului Naţional al Patrimoniului, un astfel de eveniment precum dineul organizat de guvernul României în Sala Tronului de la Palatul Regal „este o pângărire a simbolurilor naţionale”. “Solicităm demisia directorului interimar de la Muzeul Naţional de Artă a României pentru că a semnat acest contract. Mai mult decât atât, solicităm noului ministru al Culturii să emită un ordin de ministru care să interzică organizarea de banchete, petreceri, de botezuri în Sala Tronului. Este inacceptabil şi o blasfemie asupra simbolurilor naţionale”, a susţinut Alexandru Muraru. În opinia sa, este cea mai mare ruşine care a avut loc în acest spaţiu sacru, a suveranităţii şi identităţii naţionale după moartea lui Gheorghe Gheorghiu Dej. “Niciun guvern de după 1965 nu şi-a permis să facă acolo dineuri, banchete”, a spus Muraru. 

Alexandru Muraru, fost director al Institutului Naţional al Patrimoniului, a apreciat că un astfel de eveniment precum dineul organizat de guvernul României în Sala Tronului de la Palatul Regal „este o pângărire a simbolurilor naţionale”. Sala Tronului poate fi închiriată dacă se plătește o sumă de bani. Guvernul a rezervat-o gratuit, prin semnătura fostului ministru al Culturii George Ivaşcu, remaniat cu o zi înaintea evenimentului