Răspunsul pe care îl oferi la această întrebare poate spune foarte multe, atât despre tine, cât și despre viitorul tău în compania care te-a invitat la interviu, așa că e indicat să îl gândești de acasă.

1. Unde a greșit competiția

Indiferent de industria din care vii, pentru un recrutor orice companie reprezintă competiție. Așadar ei vor să știe ce te-a nemulțumit la vechiul job ca să înțeleagă mai bine ce să evite, cum să-și îmbunătățească beneficiile oferite și cum să te țină mai mult timp în propria firmă. Recrutarea este un proces costisitor pentru companie, iar cu cât se poate evita mai mult acest lucru, cu atât mai bine.

2. Ce te-ar putea face să pleci de aici și cât de repede

Dacă un candidat a rămas 5 ani într-o companie și a plecat deoarece a simțit că nu are loc să fie promovat, iar altul a plecat în mai puțin de un an de la un alt angajator din același motiv, primul candidat s-ar putea să aibă mai multe șanse de a primi o ofertă din simplul motiv că așteptările lui sunt mai realiste. Așadar, atunci când îți compui răspunsul la această întrebare, ține minte să iei în calcul și contextul jobului actual. Un răspuns aparent dezirabil îți poate crea probleme dacă situația nu se potrivește cu valorile companiei.

3. Starea ta generală de spirit

De cele mai multe ori demisia de la un job vine cu niște stări emoționale negative. Până la urmă ceva nu ți-a plăcut sau ți-a lipsit de la job, iar asta te-a convins să îți dorești să pleci. Pe de o parte e foarte important să fii onest cu răspunsul tău. Poate te-a deranjat distanța dintre sediu și casă, iar acum îți surâde ideea de a lucra la această companie la 10 minute distanță de unde locuiești, dar ce nu știi tu sunt planurile companiei respective de a muta sediul în altă zonă a orașului în viitorul apropiat. E o situație pur ipotetică, dar chiar și așa e mai bine să spui ce te-a deranjat la vechiul job decât să te trezești în aceeași poveste câteva luni mai târziu. Pe de altă parte încearcă să nu vii cu foarte multe plângeri. Un angajat cu foarte multe nemulțumiri poate avea la fel de multe așteptări, iar din punctul de vedere al recrutorului poate părea intolerant și un factor de risc în privința moralului celorlalți angajați. Poți fi candidatul ideal ca pregătire, experiență și cunoștințe, dar dacă nu ai atitudinea necesară, riști să pierzi jobul.